Menu

Beeldbank Bomen

Welkom op de Beeldbank Bomen

Geregeld krijgen we vragen van boombeheerders en groenontwerpers of we foto's kunnen toesturen van een bepaalde boomsoort. Het leek ons een goede service om een bomenbeeldbank in te richten, die voor iedereen vrij toegankelijk is. Alle foto's in de beeldbank kunnen worden gedownload en mogen zonder beperkingen worden gebruikt voor het maken van presentaties, groenontwerpen of andere vormen van publicatie.

Als aanvang hebben we de iep gekozen als eerst te publiceren boomsoort. Geen wonder, de iep is immers één van onze specialiteiten.

A+ A A-

Hoe werkt het?

In de Beeldbank Bomen vindt u per soort (cultivar) een map met foto's. We hebben getracht per soort zoveel mogelijk voorbeelden van plantsituaties te presenteren. Naast de Latijnse naam van de boom, zijn de provincie (of buitenland) vermeld, de plantlocatie en de fotodatum. Alle foto's zijn voorzien van zoektermen (tags).

De zoektermen zijn als volgt ingedeeld:
Leeftijd: jong, halfwassen, volwassen
Situatie: stedelijk, finex, bedrijventerrein, dorp, landschap
Plantplaats: kwekerij, verharding, groenstrook, wegbegeleider
Seizoen: lente, zomer, herfst, winter
Detail: detail, blad, schors, onverenigbaarheid
Fotorichting: landscape, portrait
Provincie: alle provincies van Nederland, plus België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië (tag: groot), USA, Zwitserland.

U kunt in het eerste scherm een boomsoort (cultivar) aanklikken, waarna u door de foto's kunt bladeren. Bij iedere groep staan de landscape foto's vooraan, gevolgd door de portrait foto's. Maar u kunt uw zoekterm ook loslaten op de gehele beeldbank.

Door het invullen van een zoekterm in het zoekscherm krijgt u een overzicht van foto's die voldoen aan de door u gewenste situatie. Helaas is het nog niet mogelijk om meerdere zoektermen tegelijk te gebruiken. Natuurlijk kunt u ook uitproberen of uw woonplaats al in de beeldbank bomen opgenomen is.

Het vlaggetje nieuw blijft een half jaar bij iedere toegevoegde foto staan. Nu zijn alle foto's dus nog nieuw, in de toekomst kunt u aan dit vlaggetje zien welke foto's recent zijn toegevoegd.

Categorieën

Zoeken in beeldbank